Nikkel-titán memória ötvözet szuper szakaszon fonal
Nikkel-titán memória ötvözet szuper szakaszon fonal
Csevegj most
Termék részletek

Nikkel memória nikkelötvözet félkésztermékek

Ötvözet Katalin , is nevezett nitinol huzal, ez a keverék Titán és nikkel, ahol a két elem aire jelen egyenlő atomic százalékos Ni:Ti = 55:45.

Ez főleg, hogy két tulajdonságok: alakzat memória effektus és superlasticity persze, a alakmemória képesség Katalin drót alávetni deformáció egy hőmérsékleten, majd vissza az eredeti, underformed alakját, fűtés felett a "átalakulási hőmérséklet". De superlasticity fordul elő egy szűk hőmérséklet-tartományban, a Transzformációs hőmérséklet felett; ebben az esetben nincs fűtés okoz az underformed alakzat helyreállításához szükséges.

A fő productes Katalin ötvözött lemez ,Katalin nikkelötvözet félkésztermékek;

Katalin alakzat memória ötvözet - finom cső
Alkalmazási területek: orvosi, légi közlekedés, elektronika, tengeri ipar, petrolkémiai ipar, hadiipar, autó és más precíziós eszköz elemek.

  • Nitinol is népszerű, rendkívül rugalmas szemüveg kerete. Is használják néhány mechanikai néz Springs.

  • Ez lehet használni, mint egy hőmérséklet-szabályozó rendszer; Ahogy a változásokat alakzat, tud hatékonnyá tesz egy kapcsoló , hogy ellenőrizzék a hőmérséklet.

  • Ezt használják a mobiltelefon-technológia egy behúzható antenna, vagy a mikrofon boom, rendkívül rugalmas és mechanikai memória jellege miatt.

  • Használatban van néhány újdonság termékek,varázslók annak bizonyítására, hogy "pszichikai" hatáskörök, , mint a kanál hajtsa be magát, amikor használt tea, kávé, vagy bármely más meleg folyadék.

  • Vezetékek, amelyek használják keresse meg, és jelölje be a mell daganatok, hogy a következő műtét lehet több pontos mint is használható.Vizsgálat